5 Pijlers

Het Wereldcollege heeft een stevig fundament bestaand uit vijf pijlers.

1. JIJ BENT BELANGRIJK

De docent wil jou goed leren kennen. Dat komt ten goede aan je leerprestaties.

2. SAMEN LEREN IS BELANGRIJK

Je krijgt de gelegenheid om de andere cursisten goed te leren kennen. Dat bevordert een vertrouwde sfeer, wat vervolgens het leren vergemakkelijkt. Anderzijds zorgt samenwerken waarbij je Nederlands spreekt ervoor dat de taal beter opgepikt wordt.

3. ANDERS

Aantrekkelijke, afwisselende werkvormen maken dat de lesstof beter beklijft. Daarom gebruikt Het Wereldcollege moderne schoolboeken met bijbehorende computeropdrachten. Deze worden aangevuld met extra, actieve oefeningen. Je zal regelmatig van je stoel komen om d.m.v. spelvormen steeds beter Nederlands te leren. Verder is er iedere zes weken één speciale activiteit. Deze is gericht op de Nederlandse taal, cultuur of werkvloer. Je gaat bijvoorbeeld met je docent en je medecursisten naar het station om opdrachten uit te voeren of je bezoekt een bedrijf.

4. STRUCTUUR

Er is een duidelijke structuur in een kleine school. Je weet als cursist hoe de totale cursus eruit ziet. Je hebt een duidelijk lesrooster. En je weet precies wat je huiswerk is. Weten waar je mee bezig bent, maakt dat je je beter verbonden voelt met de cursus waarvoor je hebt gekozen. En zo leer je sneller.

5. ONDER LEIDING VAN

Angelique Broersen en Claudine Laan. Angelique heeft veel ervaring als inburgeringsdocent. Lesgeven is haar passie. Claudine heeft veel werkervaring als P&O adviseur. Ook heeft zij jarenlang als arbeidsbemiddelaar gewerkt. Ze zijn beiden gecertificeerd ONA-begeleider.

Starten

Bij veel taalinstituten kun je na aanmelding meteen starten in een groep. Dat lijkt fijn. Echter, er zijn nadelen: onrust en onduidelijkheid. Als er iedere paar weken nieuwe cursisten instromen en anderen uitstromen, dan komen er te veel verschillende niveaus in een groep. Dat leidt ertoe dat de docent weinig tijd heeft om instructie te geven aan de verschillende niveaugroepjes. Het geeft een onrustig gevoel als er steeds wisselingen in de groep zijn.

Daarom doet Het Wereldcollege het anders. Wij vinden het belangrijk om jou goed te leren kennen en we vinden het belangrijk dat de cursisten elkaar goed leren kennen. We hechten waarde aan rust in de groep. Daarom zijn er per jaar drie momenten waarop cursisten kunnen starten op Het Wereldcollege: januari, april en september.

Contact

De lessen worden gegeven op Industriestraat 8 in Heerhugowaard. Onze school is dichtbij het station, in Dansschool Biersteker.

Telefoon Angelique: +31 (0)6 485 221 66

Telefoon Claudine: +31 (0)6 535 612 35

Adres:

Het Wereldcollege

Industriestraat 8
1704 AA Heerhugowaard