Taal op de werkvloer

Willen uw werknemers zelf graag de taal beter onder de knie krijgen? En wilt u als werkgever graag dat uw werknemers de Nederlandse taal beter beheersen? Veel ondernemers merken dat een hoger taalniveau diverse voordelen biedt. Het werk wordt beter, veiliger en/of sneller uitgevoerd. Daarnaast kunnen werknemers flexibeler worden ingezet en is er meer contact met collega’s en/of klanten.

Voordelen voor zowel het werk als de werknemer!

Een waardevol leertraject voor uw werknemer

Het Wereldcollege geeft u de mogelijkheid om uw werknemers een waardevol traject aan te bieden. In een vrijblijvend oriënterend gesprek stellen we vast wat de doelen zijn. Na een bezoek op de werkvloer maken wij een voorstel voor een leertraject. Een leertraject wordt altijd vooraf gegaan door taaltoetsen (Luisteren, Schrijven en Lezen). Spreken komt aan bod bij de individuele kennismaking. De volgende trajecten bieden wij aan:

Leertraject 1: Een cursus met het doel een hoger taalniveau op de werkvloer. We gaan bijvoorbeeld in op het begrijpen van instructies, omgaan met  veiligheidsvoorschriften en hygiëne, samenwerken, het kunnen stellen van vragen en in de pauzes makkelijker en vaker gesprekken aanknopen met collega’s.

Leertraject 2: Een individueel traject. Dit traject is geschikt voor een werknemer die extra begeleiding nodig heeft, maar u weet niet goed hoe. Samen onderzoeken we waar de hulpvraag ligt. Daarna volgt een individueel traject dat ervoor zorgt dat uw werknemer steviger op de werkvloer staat en zijn werk beter uitvoert. Werkgeversbetrokkenheid en medewerkersbetrokkenheid gaan hand in hand. Door een leertraject van Het Wereldcollege aan te bieden aan uw werknemer, gaat de werknemer aan de slag om het taalniveau te verhogen en hierdoor beter te functioneren op de werkvloer. Op weg naar een bedrijf met nog prettigere en effectievere communicatie. Er zijn interessante subsidiemogelijkheden voor scholing die tot een betere taalvaardigheid van de werknemers leidt. We komen graag met u in gesprek om kennis te maken en u verder te informeren.

Het Wereldcollege is aangesloten bij Taalakkoord NHN.

Contact

Correspondentieadres:

Het Wereldcollege
Industriestraat 8
1704 AA Heerhugowaard

Telefoon Angelique: +31 (0)6 485 221 66

Telefoon Claudine: +31 (0)6 535 612 35